dissabte, 7 de juny del 2008

Sant Jaume dels Domenys acull tots els campionats de Catalunya de carretera

Un total de sis curses emplenaran les rutes de Sant Jaume dels Domenys durant aquest cap de setmana amb la disputa dels Campionats de Catalunya de carretera. Será el dissabte a les nou del matí quan arrenqui el cap de setmana ciclista amb els cadets. Faran un total de set voltes al mateix circuit que cada mes de juliol veu el Trofeu Baix Penedès, dins de les grans clàssiques, per completar un total de 63 quilòmetres. Después vindrà la cursa juvenil de 98 quilòmetres resultants de dues voltes a un circuit de 49 quilòmetres i els alts d´ Aiguaviva i la Joncosa de Montell, com principals filtres. A partir de les 14.45 es celebrarà la cursa sènior i master 30 sobre el mateix traçat que els júniors.

El diumenge la jornada arrencarà a les nou del matí amb el títol de veterans i dones en joc sobre el mateix circuit que els cadets. La darrera cursa programada és la pertanyent a elits i sots 23 sobre un itinerari de 134 quilòmetres i les dificultats de Les Ventoses i la Joncosa de Montell.

Fa un any Igualada fou seu d´ un cap de setmana ciclista de primer nivell amb la celebració dels Campionats de Catalunya de carretera per totes les categories i la participació de més de 300 ciclistes. A la cursa reina d' elits i sots 23, Eric de Miguel (Ditec-Costa Daurada) es va emportar el títol després de formar el tall bo al darrer descens junt Jordi Cervantes (Saunier Duval) i Ricard de Miguel (Ditec-Costa Daurada), segon i tercer al final. La cursa, de 140 quilòmetres, va oferir grans alternatives en un circuit marcat per la duresa de Maioles, just on Francisco Javier Garcia (Palafrugell) va protagonitzar l' escapada més important de la jornada. En la lluita pel títol sots 23, Aleix Fabregas (Caja Rural) va repetir triomf un any després de guanyar a Palafrugell fa un any. Darrera seu van quedar els dos Spiuk Eduard Prades i Santi Prat. En juvenils, Jordi Simon (Combidal 2000) es va imposar al seu company d' escapada Albert Nafria (Linde). Sandra Santanyes (Massi) es va emportar el títol femení en una cursa molt intensa amb l' ex campiona d' Espanya Anna Ramírez (Bicisprint) i Anna Henestrosa (Costa Brava) també en podi.