dimarts, 20 de maig del 2008

Thor Hushovd (Credit Agricole) guanya també la segona etapa de la "Volta", un esprint a Banyoles

El ciclista noruec Thor Hushovd, de l’equip Credit Agricole, s’ha adjudicat la segona etapa de la "Volta" a l'esprint. La sortida es trobava a la localitat gironina de Riudellots de la Selva i l'arribada a Banyoles, amb 167,6 km de recorregut. Hushovd manté el maillot de líder de la prova.
L’etapa ha tingut quatre protagonistes que han estat els encarregats d’animar la jornada: Amets Txurruca (Esukaltel-Euskadi), José Luis Carrasco (Andalucía-Cajasur), Dario Cioni (Silence) i Frederic Bichot (Agritubel), que han atacat al quilòmetre 24, mantenint l'escapada durant 158 km i aconseguint un avantatge màxim de cinc minuts al pas per la població de la Calonge (km. 70,300). A partir d’aquest punt s'ha començat a escurçar el temps dels escapats, pel fet que el pilot començava a tivar el grup amb Credit Agricole al capdavant.
Tres voltes per Banyoles havien de fer els corredors abans de la pancarta d’arribada en un circuit de 10 km cadascuna. Al primer pas només hi havia una renda de 30 segons, però poc a poc s'han anat recuperant fins arribar a la segona volta amb un minut i quinze segons. No ha estat suficient perquè a falta de cinc quilòmetres han estat agafats, diputant-se un esprint massiu en el qual el favorit ha resultat guanyador.
Demà es disputa la tercera etapa amb sortida a Banyoles i arribada a la Seu d’Urgell, després de 191,9 km. La tercera etapa és una de les més dures d’aquesta edició, amb 191,9 km i els ports de Coubet i Castellar de N’Hug, de primera categoria; Pedraforca, de categoria especial, i la Josa del Cadí, de segona, que coronaran a 52 quilòmetres de la línia d’arribada, situada a la Seu d’Urgell. La sortida és a Banyoles.