divendres, 23 de maig del 2008

II MARXA CICLOTURISTICA LES GOGES NOVETATS 2008

Després de l'acceptació de la marxa per part de gairebé 350 participants en la primera edició del 2007, els del Club Ciclista Banyoles, tot i que molt contents, no ens donem pas per satisfets i ens hem proposat introduir una sèrie de millores que pensem que seran ben rebudes pels participants.

La novetat més destacable és la inversió del sentit del recorregut de la marxa ja que això facilitarà molt l'arribada a Banyoles evitant la perillosa i transitada cruïlla de la Draga. A més, es facilitarà la distinció entre el recorregut curt i llarg, doncs fins l'arribada a Banyoles el recorregut serà comú i no es bifurcarà.

El recorregut de la marxa serà igual d'interessant, doncs els paratges per on passarà seran els mateixos, igual de bonics i agradables. Començarà travessant territori del Pla de l'Estany cap a l'Empordà, passant per Esponellà, Crespià, Navata, Lladó, Cabanelles i un tram de la pujada a la Mare de Deu del Mont, ja en la comarca de la Garrotxa, on es desviarà cap a Beuda per Segueró. Es continuarà cap a Besalú i per un seguit de carreteres locals de la zona de l'Alta Garrotxa fins arribar a Olot. Seguirà cap a Santa Pau, en plena zona volcànica, i Mieres per arribar novament a Banyoles. En aquest punt es produirà la bifurcació entre els dos recorreguts de la marxa: els participants en el trajecte curt aniran directament a la zona de la Draga (punt de sortida) i els del trajecte llarg afrontaran la pujada a Rocacorba, un port de quasi catorze km en què el sis últims tenen un pendent mitjà del 8,5% i trams sostinguts del 10,5%. Fins i tot els més forts hauran d'utilitzar la corona més grossa i, qui en tingui, el tercer plat. L'ascensió està senyalitzada a cada punt quilomètric amb informació del pendent del km següent, altitud i distancia al punt culminant.

Un cop a dalt, els participants a la marxa llarga hauran d'adreçar-se, amb compte i sempre per la dreta, cap el punt de sortida on hi haurà tots els serveis de dutxes, avituallament i lliurament del diploma de participació.

Després de l'experiència de la primera edició en què participants i organitzadors varem patir una forta onada de calor, hem replantejat la distribució dels punts d'avituallament, així com que estiguin més ben assortits de beguda i menjar per tal de satisfer adequadament les necessitats dels ciclistes.

Així doncs, amics ciclistes, un any més, els del C.C. Banyoles us animem a estar amb nosaltres el proper 5 de juliol. POSA UNA GOJA A LA TEVA BICI!