divendres, 12 de setembre del 2008

EN LANCE TORNA......


L'anunci de Lance Amstrong que pensa tornar al ciclisme actiu la pròxima temporada ha caigut com una bomba al pilot internacional. Si es llegeix entre línies les declaracions dels principals implicats per la tornada, sembla que molta il·lusió no els ha fet. S'ha sentit com es recordaven les lleis antidopatge o la lluita d'egos amb les noves figures emergents del ciclisme. El director general del Tour ha reaccionat amb una barreja de sospita i provocació. Christian Prudhome ha insinuat que Armstrong ha de meditar el seu retorn perquè, ha dit literalment, ara, els controls antidòping són mes rigorosos que quan el texà es passejava vestit de groc per les carreteres de França.
El grup, en general, de la Vuelta s'ha mostrat sorprès pel retorn de Lance Armstrong al ciclisme d'alta competició. Eusebio Unzue, director de Caisse d'Epargne, creu que l'objectiu que s'ha marcat el nord-americà de guanyar el Tour li sembla "molt", però no troba malament la decisió. L'exciclista Abraham Olano, en canvi, creu que és una decisió del tot "desgavellada després de tres anys gaudint de la vida". Alejandro Valverde no ho entén, però li dóna la benvinguda, i Carlos Sastre, vencedor del Tour 2008, assegura que el seu rendiment dependrà molt de l'equip que tingui. Alberto Contador, guanyador del Tour 2007 i del Giro 2008, ha assenyalat que el retorn d'Armstrong suposa "una gran notícia per a aquest esport" i que el seu equip, l'Astana, el rebria "amb les portes obertes", encara que ha admès que si els dos volguessin guanyar el Tour hi hauria "algun problema".
A França no els fa gràcia
El Tour ja li té el peu al coll. Als dos últims Tours el marcatge a Amstrong va ser molt fort i les insinuacions de dopatge el van encerclar tot i que Amstrong oficialment és un ciclista 10 i a ulls del món net en matèria de dopatge. El màxim responsable del Tour Cristian Proudhome ja l'ha avisat. Qui avisa no és traïdor.
La seva tornada al ciclisme seria una tornada a l'equip de Johan Bruynel. Les trajectòries de Bruynel i Amstrong han anat sempre de la mà però Bruynel també avisa: Amstrong s'haurà de guanyar el lloc. I és que Amstrong farà 37 anys i tornar ara és realment una notícia inesperada. La tornada d'Amstrong no deixa indiferent. Les estructures del ciclisme estan consolidades sense ell i ara mateix tot bé de nou.
No cobrarà ni un euro
Bruynel ha assegurat que Lance Armstrong correrà però no cobrarà. No vol cobrar, només vol divulgar la lluita contra el càncer, però que millor per divulgar-la que guanyar. Només Lance Amstrong sap si està en condicions de guanyar però hi ha coses que no s'obliden. Té la mentalitat, té la capacitat i té el respecte.
Li respondran les cames?