diumenge, 21 de setembre del 2008

Contador compleix el tràmit i guanya la Vuelta 2008

Alberto Contador ha passejat la seva llegenda acabada d'estrenar pels carrers de Madrid com a vencedor de la Vuelta 2008 i primer espanyol que ha inscrit el seu nom en els tres monuments mundials per etapes, al final de l'última etapa de la 63 edició. El vencedor de l'últim recorregut ha estat el danès Matti Breschel (CSC), després de cobrir 102 quilòmetres entre San Sebastián de los Reyes i la capital.
Matti Breschel, del CSC, ha amenitzat la tradicional jornada de passeig i festa en honor del més fort i poderós al llarg de les 21 etapes de competició. S'ha imposat a l'esprint a la meta de Madrid davant del bielorús Alexandre Usov (Ag2r) i de l'italià Davide Bigano (Quick Step), tots amb un temps de 2h.44.37. Una arribada que ha tingut caiguda prèvia, sense greus conseqüències.
Contador, guanyador del Tour 2007 i del Giro i Vuelta el 2008, complirà 26 anys el 6 de desembre, dia de la Constitució. Abans, s'ha obert pas en la història del ciclisme al convertir-se en el cinquè corredor del selecte club de vencedors de les tres grans, compartit amb els llegendaris noms de Jacques Anquetil, Bernard Hinault, Eddy Merckx i Felice Gimondi.
Font:elPeriocico.cat