dijous, 18 de setembre del 2008

El Tour sortirà de Girona i arribarà a Barcelona el 8 de Juliol de 2009.

L'Ajuntament de Girona ha confirmat aquest dimecres a la tarda que Girona serà punt de sortida de l'etapa del 8 de juliol del 2009, que es desenvoluparà entre la capital gironina i Barcelona.
Segons ha explicat l'alcaldessa, Anna Pagans, la ciutat serà el punt de sortida però l'organització del Tour de França encara no ha decidit el recorregut fins a Barcelona. El cost d'acollir aquesta etapa és de 200.000 euros, que seran finançats a mitges per la Diputació de Girona i l'ajuntament, i l'organització ha requerit que hi hagi 4.000 places hotelers per acollir els participants i equips. Pagans ha explicat que amb la implicació de l'àrea urbana de Girona, 'no hi ha problemes' de places hotelers.
Finalment s'ha confirmat la sospita. Després que ahir dimarts l'alcalde de Barcelona confirmés que Barcelona seria punt d'arribada i sortida d'un dels esdeveniment esportius amb més relleu internacional, Girona ha caigut tot darrera. Aquesta tarda, l'alcaldessa ha explicat que gràcies a l'aposta de Barcelona pel Tour, Girona també hi pot ser ja que cal travessar el territori gironí per arribar a Barcelona.
L'etapa del dia anterior acabarà a Perpinyà i l'inici d'etapa es farà després a Girona. En el mateix dia, els ciclistes aniran fins a Barcelona, on l'endemà sortirà una nova etapa fins a Ordino.
Cap detall s'ha desvetllat encara de per on passarà la prova ciclista. 'Estem tot just al punt de sortida i ara caldrà parlar amb l'organització per concretar itineraris', ha expressat Pagans. Ara bé, ni l'alcaldessa ni el president de la Diputació se n'han amagat de tenir idees al cap. Vilert ha apuntat que la prova ciclista coincideix amb l'efemèride del centenari de la Costa Brava i que 'ho intentaran aprofitar'.
Igualment, l'alcaldessa ha remarcat que és una gran oportunitat perquè Girona tingui una repercussió mediàtica i es conegui arreu del món i, per això, també pensaran un emplaçament estratègic perquè hi pugui passar el Tour. Pagans a més ha destacat que, després de l'anunci de Lance Armstrong de tornar a competir, 'el Tour encara serà més gironí', ja que el ciclista americà havia estat vivint a la ciutat.
Tant Pagans com Vilert no han dubtat en participar econòmicament en el finançament que té la sortida del Tour des de Girona perquè han remarcat la contrapartida en repercussió mediàtica i turística que suposa per la ciutat i les comarques participar en el Tour 2009. 'És una oportunitat que passa de tant en tant i que no es pot deixar escapar', ha declarat Vilert.
A banda dels 200.000 euros, l'organització també ha demanat que puguin disposar de 4.000 llits durant els dies previs a l'etapa. En aquest cas, Pagans ha explicat que a la ciutat l'estiu vinent hi haurà unes 1.300 places però que amb els establiments de l'àrea urbana i de la resta de comarques s'arriba a aquesta xifra. Pel que fa a l'aportació econòmica, l'alcaldessa ha explicat que estan obert a qualsevol patrocinador privat i també esperen resposta d'un ajut de la Secretaria General de l'Esport.