dijous, 31 de juliol del 2008

Excursió del Club, anada a Andorra

Dissabte, 2 d'agost

Banyoles-Olot(reagrupament)-Coll de Canes-Campdevànol-(esmorzar)
Ripoll-Collada de Toses-Puigcerdà (reagrupament)-Bellver
La Seu d´Urgell-Sant Julià de Lòria (Andorra)


Hora sortida: 5:00 h.
Lloc sortida: Pavelló Poliesportiu de la Draga
Trofeu regularitat : 235 punts
Observacions:

- Cal respectar les indicacions del cotxe suport.
- A primera hora encara és fosc i cal circular amb precaució.
- Si algú té un lot per la bici que la porti.
- Cal que tothom porti armilla reflectant (tipus cotxe). Recordeu que és per la nostra seguretat
i alhora, és obligat per les normes de trànsit.
Recordeu:

- S´ha de seguir el recorregut clàssic, és a dir, baixar la collada per Puigcerdà i no per La Molina
- Cal portar esmorzar.


ATENCIÓ: Aquest any tornarem al pavelló poliesportiu de Sant Julià de Lòria, les obres de reforma ja estan acabades. Allà disposarem de dutxes

dilluns, 28 de juliol del 2008

Records del Club, la revista "Pedals" a l'any 1992.

Regirant calaixos hem "rescatat" un Pedals de l'epoca, entre d'altres questions, es feia resó d'un jove banyolí que havia guanyat la Copa Girona de carretera, no era ni mes ni menys que, el nostre company i amic Llorenç Llop.

En l'apartat, ENS FEM RESSÓ, deia així:

Nit del ciclisme Gironí, 1992

Va tenir lloc el Divendres, 6 de Març, en el Restaurant El Cabrit de Sant Esteve de Llèmana, amb l'assistència de 230 persones, entre qui cal destacar el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Miquel Arbós, el Cap de Trànsit, el Delegat d'Esports de la Diputació i el Delegat Provincial de Ciclisme, Francesc Moradell. En el decurs de la vetllada es van entregar els premis de la passada edició de la Copa Girona que va guanyar en LLORENÇ LLOP. També es va premiar a BOMBES ESPA per la seva tasca de promoció de ciclisme.



Banyoles-Albons

Primera sortida de la temporada amb la partcipació de 45 socis. Es va fer el dia 8 de març. Una caiguda sense importància i alguns socis nous va estar el més destacat d'aquest matí.

Banyoles-Peralada

El diumenge, 15 de Març, 40 socis vam anar a esmorzar a Peralada. Més de 100 km. a un bon ritme i els primers "ocellots" de la temporada. El temps, autènticament primaveral.

En Llorenç amb en J.C.Castellà a l'any 1999 i a Vidreres, com gairebe sempre, a dalt del podi.
Fotos:ciclismegirona.com



diumenge, 27 de juliol del 2008

Final del Caixa Girona i Provincial a Fornells de la Selva 27/07/2008

BubbleShare: Share photos - Play some Online Games.


Avui s’ha disputat la última prova del Trofeu Caixa Girona de BTT a Fornells de la Selva, on també es disputava el Campionat Provincial. Els corredors del ESPA-Banyoles han acabat la temporada al Caixa mostrant un gran esperit de lluita on tambe ens han ofert diverses victòries. S'ha de destacar la participació del nostre manager Joan Maestre en aquesta ultima cursa, entrant en una meritoria 16ª posició. Com a campions de la provincia de Girona han quedat en Pau Maestre, la Ivette Espinar i la Judith Fores en les seves respectives categories.

Cursa d'avui:

Ivette Espinar à 3ª FEM-00-03
Adrià Espinar à 8è ALEVÍ 97
Pau Maestre à 1º ALEVÍ 96
Narcis Lopes à 4t INFANTIL 95
David Puigdevall à 2n ESPLAI
Oscar Espinar à 5è ESPLAI
Rafel Espinar à 2n VETERÀ 50
Joan Maestre à 16è VETERÀ 40
Joan Marin à 20è MAS-30
Ricard Garcia à 13è VETERÀ 40
Jaume Fores à 26è VETERÀ 40

la general del campionat a quedat aixi:

Ivette Espinar à 6ª FEM-00-03
Adrià Espinar à 4t ALEVÍ 97
Pau Maestre à2n ALEVÍ 96
Narcis Lopes à 7è INFANTIL 95
Oscar Carrasco à 7è ELIT
David Puigdevall à 1r ESPLAI
Oscar Espinar à 27è ESPLAI
Rafel Espinar à 6è VETERÀ 50
Joan Marin à 29è MAS-30
Ricard Garcia à 8è VETERÀ-40
Jaume Fores à 14è VETERÀ-40

Felicitats i l'enhorabona a tots!!

Sastre, setè estatal que guanya la ronda francesa

El madrileny Carlos Sastre s'ha convertit avui en el setè ciclista estatal que guanya el Tour de França, després que Federico Bahamontes hagi inaugurat el palmarès nacional, fa gairebé més de mig segle, el 1959.
La victòria de Sastre, de 33 anys, és la tercera consecutiva per a un corredor estatal i és que només fa un any era el també madrileny Alberto Contador qui pujava al més alt del podi de l'Arc del Triomf parisenc.
Un any abans, en l'edició del 2006, el títol va anar a parar al gallec Óscar Pereiro, una victòria que va tardar més d'un any a ser reconeguda per l'organització del Tour, després de ser desposseït del títol l'estatunidenc Floyd Landis, que va donar positiu per testosterona una vegada finalitzada la carrera.
A més, el triomf de Sastre, un escalador que ja havia aconseguit el tercer esglaó del podi final el 2006, arriba tretze anys després de la mítica època de Miguel Indurain, pentacampió entre 1991 i 1995. Llavors impensables, ara arriba el tercer èxit estatal a la carrera per etapes més important del ciclisme.

Pereiro: "És un triomf que no l'ha fet en 21 dies sinó que porta molts anys lluitant per això"
El corredor gallec del Caisse D'Epargne Óscar Pereiro ha comentat després del triomf del madrileny Carlos Sastre a la ronda francesa que la victòria no l'havia aconseguit "només" en 21 dies, sinó que porta "molts anys" treballant i lluitant per aquest objectiu.

divendres, 25 de juliol del 2008

La Copa Gironina BTT començarà a Sant Martí Vell el 10 de setembre



Sant Martí Vell serà la població que encetarà la VII edició de la Copa Gironina que tindrà 10 proves fins el mes de novembre i es seguirà el sistema habitual de normativa, o sigui, dorsals de Caixa Girona, circuits petits pels nens i nenes, participació dels no federats amb assegurança i el gran èxit i encert és el circuit llarg de 30 - 35 km, d'una sola volta per poder gaudir plenament del Btt, tant els amants de la competició com els cicloturistes de lleure.
Nota de la Delegació de Girona de la F.C.C.

dijous, 24 de juliol del 2008

Aquest Diumenge, Campionat Provincial i final del Caixa Girona a Fornells de la Selva

Aquest proper Diumenge 27 de juliol finalitzarà a Fornells de la Selva una nova edició del Trofeu Caixa Girona on també es decidiran els nous campions provincials de la especialitat. Serà a partir de les nou hores del matí, amb sortides a la Plaça de Catalunya, un circuit de 4,5 quilòmetres pels petits i de 12 quilòmetres pels grans. Tot a la zona Esportiva El Molí i organitzat pel Club BTT Fornells de la Selva.

dimarts, 22 de juliol del 2008

Fotos Marxa Popular Vilaür 20/07/08

BubbleShare: Share photos - Powered by BubbleShare

dissabte, 19 de juliol del 2008

Excursió del club

Diumenge, 20 de juliol

BANYOLES - Besalú - La Canya (reagrupament) - Coll de Capsacosta - Sant Pau de Seguries (esmorzar) - Colònia Estabanell - Coll de Burgares - Ogassa (reagrupament) - Sant Joan de les Abadesses - Coll de Santigosa - Olot (reagrupament) - Santa Pau - Mieres - Banyoles.

Hora sortida: 7.30 h.
Lloc sortida: Pavelló Poliesportiu de la Draga
Trofeu regularitat: 150 punts
Observacions: Excursió amb la novetat del coll de Burgares, amb pendent mitjana del 8%.
El paviment d'aquest coll és cimentat, però malgrat la seva duresa val la pena pujar-hi per la gran bellesa dels seus paisatges i per l'esforç a fer en les seves pendents.
Recordeu: Cal portar esmorzar.

130 km

dimecres, 16 de juliol del 2008

Espai d'opinió: Pere Batllori, soci del club i ex-corredor del HARIBO

LES GOGES
Renoi amb les Goges! Les noies d’aigua. Aigua no sé, però calor, si que n’ha fet.Finalment no he pujat a Rocacorba perquè les rampes (no les de Rocacorba, les que tenia a les cames) m’han obligat a desistir.Hem sortit en grup tranquilament, per la carretera vella de Figueres, cap a Malianta, Foncoberta, Vilavenut, cada vegada la cosa s’ha anat animant una mica més fins que hem arribat a la Mare de Deu del Mont i allà ja ha estat un campi qui pugui, altrament dit mariquita l’últim. He pujat sense forçar excessivament, hem pujat junts amb en Xicu Casas que ha anat fins a l’inici de la pujada al davant de tot de la cursa.Hem coronat a Sagarò i la baixada era molt i molt tècnica, però he disfrutat moltíssim (els que fem BTT, ens hi hem trobat més còmodes). Fins a Beuda i Besalú en grup. Cap a Tortellà amb un grup de Cibertel, d’Olot amb la Teresa Costa que ens portava a tots fora de punt. Finalment m’he deixat caure d’aquest grup i he agafat el que venia al darrera.M’han avituallat a Castellfollit (el meu agraiment al germà d’en Xavi i en Gerard).A partir de Castellfollit ja he posat una marxeta perquè em notava cansat muscularment.He patit per arribar a Can Xel. He baixat a tota castanya, però ai las! Quan a sigut l’hora de tornar a pujar han començat les rampes que ja feia estona que picaven a la porta. He provat de trempejar-ho aixecant-me, abusant de desarrollo, però res. Finalment, m’he hagut d’aturar i fer-me massatge. Una bona estona parat, m’han passat diversos grupets. Finalment he tornat a pujar a la bici i fent les rampes de Mieres i Sant Miquel de Campmajor a plat he aconseguit suportar el dolor de les rampes. He tirat per fer la llarga, però després de l’avituallament i veient que les rampes no hem permetrien pujar amb normalitat, he decidit fer la curta.Suposo que el fet de saber massa bé el que queda també hi ha contribuït, però hagués estat un calvari.
Felicitats a la organització, pel recorregut, pels avituallaments i per l’acollida a l’arribada.
Pere Batllori

dimarts, 15 de juliol del 2008

dilluns, 14 de juliol del 2008

Fotos BTT Caixa Girona Viladrau

BubbleShare: Share photos - Powered by BubbleShare

Ivette Espinar -> 2a FEMENÍ 00-93
Adrià Espinar -> 5è ALEVÍ 97
Pau Maestre -> 2n ALEVÍ 96
Oscar Carrasco -> 5è ELIT
David Puigdevall -> 1r ESPLAI
Ricard Garcia -> 13è VETERÀ 40
Jaume Fores -> 21è VETARÀ 40

diumenge, 13 de juliol del 2008

Cadel Evans, prohibit roncar

Si repassem les marques publicitàries que patrocinen els 20 equips participants al Tour hi trobem productes tan curiosos com el que exhibeix Cadel Evans, per molts un dels principals candidats al triomf final a París, al seu pit: Silence. ¿I això què és? Es pot preguntar la majoria dels seguidors al ciclisme.
Doncs bé, ho vaig descobrir divendres passat a la sala de premsa de Brest. Dues hostesses repartien uns potets a tots els periodistes acreditats al Tour, com si es tractés d'un producte farmacèutic –bonic lloc per repartir-los, per cert–. Doncs sembla, jo no ho he provat perquè crec que no tinc aquest problema, que és una mena de poció miraculosa que elimina de soca-rel els molestos ronquets. O sigui, que ja ho sabeu, quan vegeu Evans lluitar per la general o Mc Ewen buscar la situació idònia en un esprint recordeu que ells no ronquen. ¡Ho té prohibit per contracte!
També sonaran estranys dos noms més. Columbia, la firma comercial que s'especialitza sobretot en roba informal per a la muntanya, va entrar en el ciclisme poques setmanes abans de començar el Tour. Columbia ha heretat tota l'estructura del vell Telekom, després T-Mobile, que es va retirar del ciclisme el desembre passat, davant l'impacte mediàtic que les denúncies per dopatge van assolir a Alemanya. Des d'aleshores, amb un dels millors pressupostos del gran grup, el conjunt corria sense patrocinador, tot i que amb la presència en competició assegurada per dos anys. Ara, Columbia s'ha convertit en el mentor, entre altres, de Kirchen (la seva aposta per la general del Tour), Cavendish (ràpid en els esprints) o George Hincapie, el fidel gregari de Lance Armstrong que el va acompanyar –va ser l'únic– en les set victòries aconseguides als Camps Elisis de París.
També hi ha un equip que difícilment es perdrà en aquest Tour. Garmin, una de les firmes punteres en navegadors, estrena amb el conjunt que dirigeix Johnny Weltz, una esquadra establerta a Girona malgrat córrer amb llicència nord-americana, un navegador, que segons el tècnic danès els indica als ciclistes fins a la mínima costa que apareix en el traçat de qualsevol etapa de la grande boucle.
Ja són més antics, però no menys curiosos, els noms d'Agritubel (venen pinso per a bestiar), on corre aquesta temporada Christophe Moreau, o Liquigas (Manolo Beltrán), que distribueix calefacció per a les llars italianes. No obstant, la banca segueix sent la dominadora en el gran grup del Tour: Caisse d'Epargne (Valverde i Pereiro), Saxo Bank, que ha entrat com a segon patrocinador del CSC (Sastre, els germans Schleck i Cancellara), Rabobank (Mentxov, Freire i Flecha) i Crédit Agricole (Hushovd).
Els belgues del Quick Step (Devolder i Barrero) s'alimenten de col·locar parquets en milers de cases europees, Milram (Zabel) és una marca de productes lactis; Cofidis, amb Chavanel, atorga crèdits personals per telèfon; AG2R (Dessel, Arrieta i Efimkin) és una de les principals mútues de França, mentre que Française des Jeux (Casar, Gilbert i Di Gregorio) es dedica al món dels sortejos, sense oblidar-se d'Euskaltel (Samuel Sánchez i Zubeldia) i Bouigues Telecom (Florencio i Voeckler), que són dues operadores de telefonia mòbil. Saunier Duval ven aire condicionat i calderes, mentre lluita pel Tour amb Riccò, ajudat per Jufré i Piepoli. Gerolsteiner (Schumacher), que aquest any deixa el gran grup mundial, distribueix aigua embotellada i, finalment, Lampre (Cunego) es dedica a la fabricació de mampares d'acer.

En fi, patrocinadors per a tots els gustos.
Font: Sergi Lopez-Egea
EL PERIODICO.cat

dimarts, 8 de juliol del 2008

EXIT TOTAL!! a la 2a Marxa Cicloturistica LES GOGES en que hi van participar 360 cicloturistes

El professional Xavier Tondo va ser un dels participants il·lustres. El passat dissabte dia 5 es va celebrar la 2ª edició de la Marxa Cicloturista Les Goges que va reunir 360 participants. Cicloturistes que van gaudir del gran èxit de la prova.

El Club Ciclista Banyoles organitzador de la prova va preparar un circuit curt de 133 km i un de llarg de 143 km, amb una arribada al mític Santuari de Rocacorba amb un port considerant de 1ª de 15 km, tot i que la seva duresa 135 participants van fer el seu cim. Els primers ciclistes en completar els 143 km van ser: Jean phillippe Hidalgo (sprinter club baho), Josep Girones Farreras (Esteve), Dani Vancells (independent), Josep Codinach Terrades (Casa Nostra), Jaume Estañol (Besalú Esparracats).
Pel que fa al circuit de 133 km els primers en arribar a Banyoles van ser: David Sánchez Ruiz (Bicis Esteve), Àngel Casellas Serrat (Vic), Andreu Olea Armada (independent).

La Marxa de les Goges ja entrat a formar part de les marxes de prestigi de Catalunya tot i que és la segona edició.

Francesc Moradell

Delegat de Ciclisme de Girona




Els socis del CC Banyoles, Anna Viñolas i Josep Gironés, van guanyar en la seves categories 05:36:26 i 04:45:19, respectivament.

Més fotos 2ª MARXA LES GOGES

BubbleShare: Share photos - Find great Clip Art Images.

dilluns, 7 de juliol del 2008

Felicitacions i agraïments als col·laboradors de la Marxa Les Goges

BubbleShare: Share photos - Powered by BubbleShare

Deia un espot publicitari de fa un temps de la Generalitat de Catalunya que “LA FEINA BEN FETA NO TÉ FRONTERES”. Es això el que ens havíem proposat per aquest cap de setmana amb la II Marxa de les Goges i estic ben convençut de que ho hem aconseguit.
El dia va començar molt d’hora per alguns. A les sis del matí un bon grapat de companys ja estàvem preparant la infraestructura necessària perquè tot pogués començar puntualment a l’hora prevista, les 8 del matí. Han estat unes hores de nervis perquè tot es desenvolupés tal i com teníem previst: recollida de dorsals, distribució d’avituallaments, de col·laboradors, esmorzars, megafonia, mossos d’esquadra, ambulància, metge,… I finalment, només amb deu minuts de retard sobre l’hora prevista, els 360 participants han iniciat la pedalada amb la incorporació en l’últim moment d’en Xavier Tondo a qui agraïm la seva presència.

La Marxa ha estat dura pels participants, tant pel terreny i el quilometratge com per la calor que hem patit durant tot el matí. Malgrat això, 133 participants han acabat amb arribada a Rocacorba i 192 al Pavelló Municipal, no s’han registrat ni accidents ni incidents destacables i ha estat globalment un gran dia pel C.C.Banyoles.

Molts companys han dedicat dies d’esforç i preocupacions, especialment al llarg de la darrera setmana. Molts d’altres han contribuït de manera determinant a l’èxit de la Marxa en els avituallament i en els controls de les carreteres i també les nostres famílies
han aportat la seva comprensió i la seva col·laboració directa en alguns casos.

A tots, la felicitació per l’èxit col·lectiu i l’agraïment pel generós esforç.

Miquel Moliner
President del CC Banyoles

Més fotos 2ª MARXA LES GOGES

BubbleShare: Share photos - Powered by BubbleShare

diumenge, 6 de juliol del 2008

Primeres fotos de la 2a Marxa LES GOGES....en posarem més

BubbleShare: Share photos - Powered by BubbleShare

dimarts, 1 de juliol del 2008

Pedaleu maleïts, que no us fan ni cas

Els grans mitjans de comunicació odien el ciclisme, i no es deu a la pèrdua de popularitat pel dopatge, perquè quan esclaten afers d’aquests be que hi dediquen pàgines i minuts atiant el foc de l’escàndol gratuït. No, per molts grans diaris i teles, començant per TV3, el ciclisme és una nosa.Ignorants com són de la seva pròpia feina una colla, hi ha periodistes esportius, responsables de les àrees d’esports dels mitjans i fins i tot directors, que només pensen en parlar del Barça, encara que no hi hagi ni una mínima noticia d’allò més intranscendent, perquè és el fàcil, còmode i sempre atrau l’atenció d’un públic ja estabornit amb tant d’ofec mediàtic d’aquest color.La mitologia de l’esport que ha donat grans episodis al periodisme modern, ha desaparegut avui en dia sota el poder omnímode del futbol (i el Barça, el seu profeta) i d’un parell d’icones acompanyades de profuses campanyes publicitàries, sense les quals ni existirien, que fan que els mitjans no parlin de motos, sinó de Pedrosa, no escriguin de cotxes, sinó d’Alonso, ni diguin coses de bàsquet sinó d’en Gasol. I la resta, sobretot si no dona publicitat, no existeix més enllà d’algun breu per calmar la consciència.Mireu sinó, els mitjans espanyols fa anys que passen del Giro com de la pudor. Ara, divendres tots corre cuita a enviar periodistes als Alps perquè enviessin intenses i sentides cròniques sobre la victòria d’Alberto Contador. Dues obertures de secció i ja no es tornarà a parlar de ciclisme fins el Tour, ep, si no hi ha cap partit de costellada del Barça. Durant la passada Volta a Catalunya, el 33 va transmetre els darrers quilòmetres de cada etapa amb la professionalitat garantida de l’Arcadi Alibés i els comentaris d’en Melcior Mauri. Ens consta que TV 3 ho va fer després de rebre pressions ‘de molt amunt’ i amb molt poques ganes, les mateixes amb que alguns responsables d’esports dels Telenoticies van acceptar posar cròniques de la cursa als espais informatius. I encara sort que es tracta de la cursa més important del país; és clar que potser si hagués calgut retransmetre un passeig en bicing d’en Joan Laporta ho haurien fet amb enorme il•lusió.
Jaume Fores

Mauri o l'honestedat del campió

Per damunt dels mites i els herois hi ha les persones i Melcior Mauri és una de les grans persones que habiten el no sempre clar món del ciclisme; per això ens ha agradat que una biografia sobre un dels millors ciclistes catalans de tots els temps sigui, per damunt de tot, un relat humà d’esforç, treball tenaç i temors fins la glòria final, o la crisi... El llibre de l’historiador Josep Mª Cuenca ‘Melcior Mauri, o una altra forma de lluitar contra el temps’ (Cossetània edicions) és així; per això és un relat de factura bella, exacte i dramàtica i de lectura apassionant com es mereixen les grans gestes de les llegendes de l’esport.Conèixer Melcior Mauri és descobrir una persona humil i franca. Per als afeccionats al ciclisme, apropar-se al mite osonenc és un acte senzill que es pot fer amb la naturalitat que ell propicia. No hi ha cap engruna vanitosa de la seva exitosa biografia professional en el tracte amb en Melcior. Davant vostre tindreu en tot moment una persona senzilla que, des de l’honestedat, personalitza algunes pàgines ben importants de la història del ciclisme català i internacional.El llibre de Cuenca sap transmetre la dimensió humana i esportiva d’en Melcior amb l’agudesa que ens el fa sentir pròxim, i amb l’èpica que només un gran campió com ell pot aportar als afeccionats i lectors. Un llibre emocionant ara que arriben les dates més intenses del calendari ciclista anual.
Melcior Mauri o una altra forma de lluitar contra el temps