diumenge, 27 de juliol del 2008

Sastre, setè estatal que guanya la ronda francesa

El madrileny Carlos Sastre s'ha convertit avui en el setè ciclista estatal que guanya el Tour de França, després que Federico Bahamontes hagi inaugurat el palmarès nacional, fa gairebé més de mig segle, el 1959.
La victòria de Sastre, de 33 anys, és la tercera consecutiva per a un corredor estatal i és que només fa un any era el també madrileny Alberto Contador qui pujava al més alt del podi de l'Arc del Triomf parisenc.
Un any abans, en l'edició del 2006, el títol va anar a parar al gallec Óscar Pereiro, una victòria que va tardar més d'un any a ser reconeguda per l'organització del Tour, després de ser desposseït del títol l'estatunidenc Floyd Landis, que va donar positiu per testosterona una vegada finalitzada la carrera.
A més, el triomf de Sastre, un escalador que ja havia aconseguit el tercer esglaó del podi final el 2006, arriba tretze anys després de la mítica època de Miguel Indurain, pentacampió entre 1991 i 1995. Llavors impensables, ara arriba el tercer èxit estatal a la carrera per etapes més important del ciclisme.

Pereiro: "És un triomf que no l'ha fet en 21 dies sinó que porta molts anys lluitant per això"
El corredor gallec del Caisse D'Epargne Óscar Pereiro ha comentat després del triomf del madrileny Carlos Sastre a la ronda francesa que la victòria no l'havia aconseguit "només" en 21 dies, sinó que porta "molts anys" treballant i lluitant per aquest objectiu.