dissabte, 4 d’octubre del 2008

Recomenacions per anar amb bicicleta

I-Porteu casc. En Calimero sempre es queixava, però mai va patir un accident important.

II-Feu-vos veure (amb vestimenta llampant, ara no munteu un espectacle!). La bicicleta és petita i a vegades costa de veure.

III-Si aneu per carretera, no féu moviments sobtats. Indiqueu les maniobres (la OTAN, per exemple, sempre indica quan farà maniobres als Balcans, encara que després no es mogui).

IV-Els semàfors també són vàlids per als ciclistes (de fet, també ho són per als repartidors de pizza, però a ells ningú els hi ho deu haver dit).

V-Porteu sempre una cambra de recanvi i eines per canviar-la (al Regne Unit, per exemple, tenen la Cambra dels Comuns i la Cambra dels Lords, que és com una cambra de recanvi). No sabeu prou en què us podeu trobar.

VI-Si fumeu (ai, desgraciats!), apagueu les burilles sempre, i no les deixeu al bosc. Ja n'hi ha prou amb embrutir els pulmons propis.

VII-Si no fumeu, tampoc embrutiu. Una bossa per guardar les peles de taronja no és el que pesa.

VIII-No sortiu sense haver menjat. Anant amb bicicleta es crema molta energia. Ara, no sigueu golafres.

IX-Porteu alguna cosa dolça per menjar. Va molt bé si no voleu agafar "pàxares". Els llaminers, que no es passin.

X-Porteu alguna beguda, encara que sigui aigua (sí, l'aigua també es pot beure). A
juda a refer-se més ràpidament.

XI-Respecteu les propietats alienes. Camps, cases i boscos tenen propietaris (recordeu: "Cuando el bosque se quema, algo suyo se quema, Sr. Conde"... i això que al Banesto encara no n'havien sentit a parlar).

XII-Programeu les sortides d'acord amb les vostres forces. En Saddam Hussein no ho va tenir en compte, i ja sabeu que li va passar.

XIII-Procureu no anar sols per zones poc transitades. Qualsevol petit problema pot esdevenir un patiment. Recordeu el "Houston, tenim un problema".

bttgirona.com