dissabte, 20 de desembre del 2008

AVÍS IMPORTANT!! La sortida anul·lada a Coll de Riu de la setmana passada, es realitzarà demà diumenge

Diumenge, 21 de Desembre
Nom de la ruta: Coll del Bassegoda
Comarca: Alta Garrotxa - Sadernes
Itinerari: Tortellà-Sadernes-Coll de Riu-Coll de Bassegoda-Can Nou-Gitarriu-Sadernes-Tortellà
Desnivell: 1.430 m
Quilometres:38 km
Dificultat: Dificil per el desnivell, però fàcil tècnicament . 100% ciclable
Lloc de sortida: Davant del Club Natació Banyoles Hora: 7:30 h. (Cal portar entrepà) o a les 7:45 a Serinyà
La nostra ruta comença a Tortellà i ha Sadernes, que hi arribem per la carretera de Montagut. En la ruta només seguirem pistes, algunes en bon estat i altres de més pedregoses. El nivell de la ruta és alt, per els grans desnivelles que trobem (un desnivell acumulat de pujada de 1.260 m)
Excursió molt completa que ens permet visitar les valls extraordinàries de Sant Aniol i de Bassegoda i tornar per dalt els cingles de Guitarriu.
Els engorjats del riu Llierca vistos des de baix o vistos a vol d'ocell mentre anem pujant a Coll de Riu o les vistes des de Guitarriu sobre la Garrotxa ens faran oblidar l'esforç. Les masies de Les Planes, de Sant Miquel de Bassegoda, Can Poli o les Ermites de Sant Feliu del Riu o Sant Andreu de Guitarriu seran punts que difícilment oblidarem. Tot això, entremig de boscos d'alzines, de pins o de castanyers o curioses prades com a Les Planes.
Sens dubte una excursió molt recomanable en tots sentits.
Els camins son molt pedregosos gairebé sempre i amb pendents força pronunciats i per això qualificarem la ruta de dificultat alta, encara que en cap cas tècnica, ja que sempre passarem per pistes.