dissabte, 23 d’agost del 2008

La mallorquina Marga Fullana abandona la cursa de bicicleta de muntanya, que ha guanyat l'alemanya Sabine Spitz

L'alemanya Sabine Spitz s'ha proclamat campiona olímpica de bicicleta de muntanya a Pequín 2008 a l'imposar-se en solitari en la prova femenina, en què la mallorquina Marga Fullana s'ha retirat.
Spitz ha guanyat amb 41 segons de marge sobre la medallista de plata, la polonesa Maja Wloszczowska, i 1:17 respecte a la russa Irina Kalentyeva.
Fullana s'ha retirat després de les tres primeres voltes del recorregut i quan cedia gairebé quatre minuts respecte a Spitz. La ciclista, actual campiona del món, era segona a 23 segons en la primera volta, però després no ha fet més que perdre temps. En la tercera volta ha decidit abandonar la prova com ja ho va fer fa quatre anys a Atenes.
Fullana va guanyar la medalla de bronze als Jocs Olímpics de Sydney.
Hermida acaba desè.
El francès Julien Absalon ha revalidat el títol olímpic en imposar-se a Pequín en la prova de ciclisme de muntanya, amb gran superioritat, seguit pel compatriota Jean-Christophe Peraud i el suís Nino Schurter, campió del món sub-23. Aquest va arrabassar el bronze al seu compatriota Christoph Sauser, campió del món absolut. Iñaki Lejarreta va ser el primer espanyol en la meta, vuitè, un diploma olímpic que premia al jove ciclista basc, que dilluns complirà 25 anys, nebot de Marino Lejarreta. El ceretà Josep Antoni Hermida, plata a Atenes, només va poder ser desè, després que s'ensorrés en sisena volta i caigués dos llocs.
Font:AVUI.cat