dijous, 9 de juliol de 2009

Sortida espectacular del Tour a Girona

Dia de ciclisme i del bo a la ciutat de Girona. Per primera vegada el Tour ha arribat a Girona. Tot el matí el passeig de la Copa a la zona de la Devesa ha estat ocupat per l'espectacle de la millor cursa ciclista del món. Amb un cel tapat però sense pluja feia goig veure tanta i tanta gent que esperava els ciclistes.
A les 11h sortia la caravana publicitària i anava repartint tota mena de regals per allà on passava. Seguidament han anat arribant tots els autocars i cotxes d'equip. L'equip Astana ha estat un dels més matiners en firmar. A la seva arribada s'ha desfermat la bogeria. Els més aclamats han estat, com no, Contador i Armstrong. Altres corredors que han estat molt ben rebuts han estat Pereiro, Sastre, Freire o el català Flecha. Com a anècdota destacar que l'home més ràpid del paquet, Mark Cavendish, ha hagut de fer un esprint abans d'hora ja que una mica més i fa tard al control de firmes. També hem pogut veure el primer guanyador espanyol d'un Tour, Federico Martín Bahamontes, o personatges no relacionats amb el ciclisme com Johan Cruyff, que també ha estat ovacionat. A 3/4 d'una en punt el pilot ciclista efectuava la sortida i s'enfilava cap a Jaume I amb tota l'avinguda plena a vessar.
Un espectacle inoblidable que costarà molt tornar a veure a les nostres contrades.
L'arribada a Barcelona ha estat marcada pels carrers molls, fet que ha provocat alguna caiguda, com la de Tom Boonen. El guanyador a la muntanya de Montjuïc ha estat el norueg Hushovd del Cervélo. Ha estat impressionant la quantitat d'aficionats que ha sortit a rebre la prova.

Només ens queda dir allò de:
"VIVE LE TOUR DE FRANCE!"