diumenge, 8 de març del 2009

Podi de luxe a Banyoles: Ivan Alvarez, José Antonio Hermida i Julien Absalon

Banyoles s'ha consagrat en la catedral del BTT a nivell nacional i ara també a nivell internacional, ja que més de 650 inscriptos de 13 nacionalitats diferents donen fe d'aquest fet.
A les 12h es donava el tret de sortida dels 175 participants elit, sub 23 i sub 21 que es trobaven a Banyoles per disputar la que ha estat una de les carreres més emocionants dels últims anys a aquesta població. A línia de sortida es trobaven José Antonio Hermida, el català que tants èxits ha aconsguit amb el món del BTT i el francès Julien Absalon, el doble Campió Olímipic i 4 vegades Campió del Món i el també francès Jean Christophe Peraud, subcampió olímpic a Pekin '08. Aquests tres cracks mundials eclipsaven gairebé totes les mirades, però a primera línia de sortida trobavem també Sergio Mantecón, líder del Superprestigi Massi després de vèncer a la primera prova a Avilés, els olímpics Iñaki Lejarreta i Carlos Coloma, l'actual campió d'Espanya Rubén Ruzafa i tants d'altres corredors que venien disposats a alçar el trofeu més preuat de la temporada.
Classificació elit
1.- Iván Álvarez
2.- Jose Antonio Hermida
3.- Julien Absalon
4.- Sergio Mantecón
5.- Rubén Ruzafa
6.- Carlos Coloma
7.- Iñaki Lejarreta
8.- Cedric Ravanel
9.- Marc Trayter
10.- Juan Pedro Trujillo
11.- Ismael Ventura
12.- Israel Núñez
13.- Marc Colom
14.- Alejandro Díaz de la Peña
15.- Fco. Javier Macias
16.- Jean Christoph Peraud
17.- Joan Llordella
18.- Marti Gispert
19.- Jonas de Backer
20.- Patxi Cia

Més de 500 corredors a la segona prova del Superprestigi Massi-Open d'Espanya XC i primera prova del Gran Premi Massi-Copa Catalana Internacional a Banyoles.
A les 10h del matí tenia lloc la primera sortida amb les categories de júnior, cadets, veterans, màsters i féminas amb més de 300 corredors en la línia de sortida. Les primeres a sortir eren les féminas èlit i sub 23 i Marga Fullana (Massi), la principal favorita no ha defraudat al nombrós públic que es reunia a la zona per veure a la Campiona del Món. En la línia de sortida trobàvem un gran nombre de corredores franceses i alguna belga com ja acostuma a ser habitual a Banyoles. En els primers compassos de carrera Marga agafava uns metres de distància a les seves perseguidores fet que li permetia fer la seva pròpia carrera. Amb els júniors i màsters 30 arribant a meta amb un temps de 1h09'29" després de 3 voltes al circuit. Per darrere venia Sandra Santanyes (Cemelorca Trek) que ha realitzat una carrera de menys a més fins a creuar la meta amb un temps de 1h11'20" , completava el podi Rocío Gamonal (Cajanova-BH-Toscaf) a 2'23" de la primera. En féminas sub 23 s'imposava la francesa Fanny Bourdon (Look), amb fèmines junior Veronika Jarosova (Scott-Hagget MTB) i amb cadets Miranda Agusti (Radikal Bikes) amb molta autoritat davant les seves perseguidores. En categoria junior el podi era completament portuguès amb tres membres de la selecció de Portugal. Amb primera posició arribava David Miguel Rodrigues (1h04'23") que encapçalava la cursa des dels primers quilòmetres, tot i que de prop el seguien Ricardo Marinheiro (a 13") i Mario Luis Costa (a 1'20"). En cadets després de realitzar dues voltes al circuit era també el petit de la selecció portuguesa Joao Tiago Lleial el qual s'imposava a la cursa de Banyoles. Jordi Quintanas (Medina Llagostera) i Fco. Javier Abad (Cemelorca Trek) arribaven amb segona i tercera posició respectivament a pocs segons del primer classificat. Francesc Xavier Carnicer (Massi) s'imposava amb màsters 30 dominant la carrera amb certa comoditat, tot i que el segon classificat, Salvador Ayala (Cemelorca Trek) se li acostava cada vegada més fins a traspassar la línia de meta amb només 3" de diferència. Completava el podi David Sanchez (Bicis Fa-Sol) a 1'21" del primer. Fco. Javier Salamero (Oki-Orbea) guanyava amb veterans 40 i era encara més capdavanter del Superprestigi Massi després de vèncer amb les dues proves disputades. Jose Julian Baron (Dr Bike Granada) i Joan Antoni Asensio (Ei-Tu Xarxa Bullo) completaven el podi de màsters 40. En categoria màster 50/60 guanyava José Palomino (Navarcles).