Carme Mas s'ha convertit en la primera dona en dirigir el futur del ciclisme català. La seva candidatura, l'única que es va presentar a les eleccions de la federació, apostava per un programa continuista envers l'actuació de l'anterior president, Alfons Molist, però amb energia i il·lusions renovades. El nomenament de Mas com a presidenta de la Federació Catalana de Ciclisme suposa un pas endavant en la feminització dels càrrecs directius en el món de l'esport. I és que aquesta dona nascuda a Viladecans, ara fa 42 anys, és una emprenedora que no va dubtar en participar en la primera edició d'una de les curses més dures que existeix actualment, la Titan Desert. Entre els seus objectius a la federació hi ha aconseguir una major seguretat per als ciclistes i potenciar l'esport de base. A continuació ens explica les seves sensacions i projectes al capdavant de la federació.
Com se sent al ser la primera dona que presideix la Federació Catalana de Ciclisme?
És un repte per a mi presidir la federació. A més, el tema de ser la primera dona que ho fa causa una responsabilitat i un respecte.
Té una responsabilitat afegida ser la primera dona en ocupar el càrrec?
Jo vull pensar que no, que pot ser tan vàlida la funció que pugui fer un home en aquest càrrec com la d'una dona. Espero no tenir més pressió de la normal en aquest càrrec pel fet de ser dona
No obstant, està habituada a trencar barreres ja que va formar part del primer grup de dones en participar a la Titan Desert.
Sí, vaig participar en la primera edició de la Titan Desert. Érem un equip encapçalat per dones federades i no competitives que veníem del ciclisme en l'àmbit de l'oci.
Quins són els seus projectes en l'àmbit del ciclisme femení?
potenciar i recolzar el màxim el ciclisme en el camp femení. Anem pas a pas i no ens podem queixar, cada cop es fan més coses en aquest àmbit.
I en quant al ciclisme escolar?
El ciclisme escolar ha de ser un dels projectes principals. Potenciar la base és primordial i per això en el mandat anterior es va engegar el programa 'Bicicleta a l'escola'. A partir d'aquí, hem de crear més ciclisme de base i captar nous nens i nenes per poder practicar-lo.
Quin és el seu principal repte durant el mandat?
Un dels objectius més factibles és practicar ciclisme amb seguretat, un dels més físics és poder cobrir el velòdrom d'Horta i fer-lo accessible a tothom. A més, a grans trets, diria que volem fer una federació més oberta als federats i als clubs.
Quin llegat li deixa Alfons Molist?
El millor que l'Alfons m'ha deixat ha estat el conjunt de projectes que hi ha per desenvolupar, sobretot circuits i iniciatives per poder fer una pràctica del ciclisme més segura.
A finals del juliol es va reunir-se amb la secretària general de l'Esport, Anna Pruna. Com va anar la trobada i quines conclusions n'extreu?
La reunió va ser molt bona i positiva. Crec que la trobada va ser entranyable i a més a més molt propera, que és el que sempre hauria de passar entre institucions. Jo diria que hi havia un ambient molt amigable i amb moltes ganes de treballar conjuntament.
Seguim parlant d'actualitat. Què n'opina dels casos de dopatge en el Tour?
Crec que en aquesta vida hi ha de tot. És una cosa a la que li hem de donar la importància justa, hi ha molta gent que practica ciclisme i competeix. Per dos o tres casos no hem de deixar que s'enfosqueixi.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada