dimecres, 4 de juny del 2008

Cronica de la Copa Catalana de cadets celebrada Dissabte pasat a St. Joan les Fonts

La Copa Catalana de cadets, disputada a Sant Joan Les Fonts el passat dissabte, va comptar amb un total de 41 corredors i un circuit inédit amb el Capsacosta de sortida on Adrià Pujol va deixar el cap de cursa en sis corredors degut al fort ritme que va imposaren als primers quilòmetres. D´ haches tall varen sortir el primer i segon classificat, Francesc Zurita i Aitor Valderrama. Tots dos van agafar el cap just abans de coronar el port. A uns 15 quilòmetres del final va començar a pluvineixar i va fer que el perill fos més accentuat tot i que no es va lamentar cap incident. Als 500 metres finals a una contra corva Valderrama va atacar de lluny, coneixedor de la seva inferioritat en l'esprint, i a consequencies d'aixó es va produir una situació de risc més elevada patint una caiguda en Francesc Zurita, que va tenir que entrar a la meta pedalant amb una sola cama.
La primera cursa va ser la de Ciclo-Masters, de 80 quilòmetres i un recorregut fantàstic per Castellfollit-Oix-Baget-Torrebruna-Camprodon-Capsacosta i Sant Joan. Fou una cursa molt dura amb dos ports d'altísim nivell però amb una participació de 60 corredors i una demostració de força de Jaume Morales, que a més va tenir la generositat de cedir la victoria al seu company d'equip i lider de la classificació general Eduard Verges.