diumenge, 28 de setembre del 2008

divendres, 26 de setembre del 2008

En la propera revista del Club, que rebreu molt aviat a casa, en Llorenç Llop aconsegueix entrevistar en Joan Llaneras, campió olimpic a Pekin.



Creiem que en l'edició de la propera revista, que acaba de sortir del forn, ens hi hem ven lluit, doncs, entre d'altres informacions hi podrem veure des de les croniques de l'equip de BTT (Joan Maestre) a la crònica de la Super del Club, Quebratahuesos 2008 (Jep Massanas).
Tambe ens ha fet molta il·lusió fer una entrevista en exclusiva al corredor de Montagut, Joan Llaneras.
Que, fins i tot, l'hi ha donat dues primícies a en Llorenç.......pero si en voleu saber mes, teniu que esperar a rebre la revista PEDALS a casa, o conectar-vos en aquest blog en l'apartat Revista.

dimarts, 23 de setembre del 2008

El C.C. Olot es fa càrrec de l´equip elit i sots 23 de l’Associació Casa Nostra

El Club Ciclista Olot agafa el relleu a l’Associació Esportiva Casa Nostra per seguir impulsant l’Equip de Carretera Èlit – Sub23 que van engegar conjuntament la temporada passada.
La manca de subvencions ha fet que s’hagi acabat la temporada amb una reducció de les despeses de desplaçaments. Tot i això, l’equip segueix participant en les competicions fins a final de temporada.
El Club Ciclista Olot està animat a seguir endavant i ja busca ciclistes per acabar de completar la seva nova formació.
Nota d´Artsport

diumenge, 21 de setembre del 2008

Contador compleix el tràmit i guanya la Vuelta 2008

Alberto Contador ha passejat la seva llegenda acabada d'estrenar pels carrers de Madrid com a vencedor de la Vuelta 2008 i primer espanyol que ha inscrit el seu nom en els tres monuments mundials per etapes, al final de l'última etapa de la 63 edició. El vencedor de l'últim recorregut ha estat el danès Matti Breschel (CSC), després de cobrir 102 quilòmetres entre San Sebastián de los Reyes i la capital.
Matti Breschel, del CSC, ha amenitzat la tradicional jornada de passeig i festa en honor del més fort i poderós al llarg de les 21 etapes de competició. S'ha imposat a l'esprint a la meta de Madrid davant del bielorús Alexandre Usov (Ag2r) i de l'italià Davide Bigano (Quick Step), tots amb un temps de 2h.44.37. Una arribada que ha tingut caiguda prèvia, sense greus conseqüències.
Contador, guanyador del Tour 2007 i del Giro i Vuelta el 2008, complirà 26 anys el 6 de desembre, dia de la Constitució. Abans, s'ha obert pas en la història del ciclisme al convertir-se en el cinquè corredor del selecte club de vencedors de les tres grans, compartit amb els llegendaris noms de Jacques Anquetil, Bernard Hinault, Eddy Merckx i Felice Gimondi.
Font:elPeriocico.cat

dijous, 18 de setembre del 2008

El Tour sortirà de Girona i arribarà a Barcelona el 8 de Juliol de 2009.

L'Ajuntament de Girona ha confirmat aquest dimecres a la tarda que Girona serà punt de sortida de l'etapa del 8 de juliol del 2009, que es desenvoluparà entre la capital gironina i Barcelona.
Segons ha explicat l'alcaldessa, Anna Pagans, la ciutat serà el punt de sortida però l'organització del Tour de França encara no ha decidit el recorregut fins a Barcelona. El cost d'acollir aquesta etapa és de 200.000 euros, que seran finançats a mitges per la Diputació de Girona i l'ajuntament, i l'organització ha requerit que hi hagi 4.000 places hotelers per acollir els participants i equips. Pagans ha explicat que amb la implicació de l'àrea urbana de Girona, 'no hi ha problemes' de places hotelers.
Finalment s'ha confirmat la sospita. Després que ahir dimarts l'alcalde de Barcelona confirmés que Barcelona seria punt d'arribada i sortida d'un dels esdeveniment esportius amb més relleu internacional, Girona ha caigut tot darrera. Aquesta tarda, l'alcaldessa ha explicat que gràcies a l'aposta de Barcelona pel Tour, Girona també hi pot ser ja que cal travessar el territori gironí per arribar a Barcelona.
L'etapa del dia anterior acabarà a Perpinyà i l'inici d'etapa es farà després a Girona. En el mateix dia, els ciclistes aniran fins a Barcelona, on l'endemà sortirà una nova etapa fins a Ordino.
Cap detall s'ha desvetllat encara de per on passarà la prova ciclista. 'Estem tot just al punt de sortida i ara caldrà parlar amb l'organització per concretar itineraris', ha expressat Pagans. Ara bé, ni l'alcaldessa ni el president de la Diputació se n'han amagat de tenir idees al cap. Vilert ha apuntat que la prova ciclista coincideix amb l'efemèride del centenari de la Costa Brava i que 'ho intentaran aprofitar'.
Igualment, l'alcaldessa ha remarcat que és una gran oportunitat perquè Girona tingui una repercussió mediàtica i es conegui arreu del món i, per això, també pensaran un emplaçament estratègic perquè hi pugui passar el Tour. Pagans a més ha destacat que, després de l'anunci de Lance Armstrong de tornar a competir, 'el Tour encara serà més gironí', ja que el ciclista americà havia estat vivint a la ciutat.
Tant Pagans com Vilert no han dubtat en participar econòmicament en el finançament que té la sortida del Tour des de Girona perquè han remarcat la contrapartida en repercussió mediàtica i turística que suposa per la ciutat i les comarques participar en el Tour 2009. 'És una oportunitat que passa de tant en tant i que no es pot deixar escapar', ha declarat Vilert.
A banda dels 200.000 euros, l'organització també ha demanat que puguin disposar de 4.000 llits durant els dies previs a l'etapa. En aquest cas, Pagans ha explicat que a la ciutat l'estiu vinent hi haurà unes 1.300 places però que amb els establiments de l'àrea urbana i de la resta de comarques s'arriba a aquesta xifra. Pel que fa a l'aportació econòmica, l'alcaldessa ha explicat que estan obert a qualsevol patrocinador privat i també esperen resposta d'un ajut de la Secretaria General de l'Esport.

diumenge, 14 de setembre del 2008

El soci del CC Banyoles, Pere Batllori, ha acabat amb exit el repte d'atravessar els Pirineus, en 5 dies i en solitari.



TRANSPIRENAICA SETEMBRE 2008

Etapa1.Dimarts dia 9Argelès sur le Mer - Puigcerdà
Etapa 2Dimecres dia 10Puigcerdà – Bossòst
Etapa 3Dijous dia 11Bossost – Luz Saint-SauverPer ser la diada: etapa reina amb Portillon, Peyresurde, Aspin, Tourmalet
Etapa 4Divendres dia 12Luz Saint Sauver – Arette
Etapa 5Dissabte dia 13Arette – San Juan de Luz

L’itinerari és una adaptació de la ruta que va realitzar en Javier Sánchez-Beaskoetxea i publicada en el número 30 de “Ciclismo en ruta”.

La diferència és que en Javier ho va fer amb una bici amb alforges de 25 quilos i amb 6 etapes i en Pere ho ha fet amb la bici de carretera normal i amb una etapa de menys, o sigui amb 5 dies.

FELICITATS PERE !!!

divendres, 12 de setembre del 2008

EN LANCE TORNA......


L'anunci de Lance Amstrong que pensa tornar al ciclisme actiu la pròxima temporada ha caigut com una bomba al pilot internacional. Si es llegeix entre línies les declaracions dels principals implicats per la tornada, sembla que molta il·lusió no els ha fet. S'ha sentit com es recordaven les lleis antidopatge o la lluita d'egos amb les noves figures emergents del ciclisme. El director general del Tour ha reaccionat amb una barreja de sospita i provocació. Christian Prudhome ha insinuat que Armstrong ha de meditar el seu retorn perquè, ha dit literalment, ara, els controls antidòping són mes rigorosos que quan el texà es passejava vestit de groc per les carreteres de França.
El grup, en general, de la Vuelta s'ha mostrat sorprès pel retorn de Lance Armstrong al ciclisme d'alta competició. Eusebio Unzue, director de Caisse d'Epargne, creu que l'objectiu que s'ha marcat el nord-americà de guanyar el Tour li sembla "molt", però no troba malament la decisió. L'exciclista Abraham Olano, en canvi, creu que és una decisió del tot "desgavellada després de tres anys gaudint de la vida". Alejandro Valverde no ho entén, però li dóna la benvinguda, i Carlos Sastre, vencedor del Tour 2008, assegura que el seu rendiment dependrà molt de l'equip que tingui. Alberto Contador, guanyador del Tour 2007 i del Giro 2008, ha assenyalat que el retorn d'Armstrong suposa "una gran notícia per a aquest esport" i que el seu equip, l'Astana, el rebria "amb les portes obertes", encara que ha admès que si els dos volguessin guanyar el Tour hi hauria "algun problema".
A França no els fa gràcia
El Tour ja li té el peu al coll. Als dos últims Tours el marcatge a Amstrong va ser molt fort i les insinuacions de dopatge el van encerclar tot i que Amstrong oficialment és un ciclista 10 i a ulls del món net en matèria de dopatge. El màxim responsable del Tour Cristian Proudhome ja l'ha avisat. Qui avisa no és traïdor.
La seva tornada al ciclisme seria una tornada a l'equip de Johan Bruynel. Les trajectòries de Bruynel i Amstrong han anat sempre de la mà però Bruynel també avisa: Amstrong s'haurà de guanyar el lloc. I és que Amstrong farà 37 anys i tornar ara és realment una notícia inesperada. La tornada d'Amstrong no deixa indiferent. Les estructures del ciclisme estan consolidades sense ell i ara mateix tot bé de nou.
No cobrarà ni un euro
Bruynel ha assegurat que Lance Armstrong correrà però no cobrarà. No vol cobrar, només vol divulgar la lluita contra el càncer, però que millor per divulgar-la que guanyar. Només Lance Amstrong sap si està en condicions de guanyar però hi ha coses que no s'obliden. Té la mentalitat, té la capacitat i té el respecte.
Li respondran les cames?

IMATGES i DISCURS DE LA 2ª PEDALADA NACIONAL DE CATALUNYA A BESALÚ

BubbleShare: Share photos - Create and Share Crafts
Aquest és el discurs original d'en Romàn (el cantant dels Chuckis):
Estimats biciclistes i beteteros:

Benvinguts a la desfrenada.

Altre cop, estem tots aki… Això significa que la terra ha fet una volta al sol, això significa que ha passat un any.
Avui és 11 de setembre i és la diada Nacional de Catalunya.
No nomes es celebra una derrota, sinó que avui es celebra “La 2ª pedalada nacional de Catalunya: la desfrenada”
I al igual que l’any passat, el president Montilla ens ha fet canari… (akets castellans!!!!!)
Però en fi…
Des de l’organització us donem les gràcies per tornar-nos a trobar, i sobretot desitjar-vos una bona anada amb bici.
I no patiu que enguany he fet un discurs breu…
Ara us llegiré unes pautes que, com a bons participants, hauríeu de respectar, o si més no, que s’han de tenir en compte:

-Durant la pedalada, trobareu 3 avituallaments al circuit llarg i 2 al circuit curt (sort que el curt fa 25 km…)

- La volta curta té un considerable desnivell de quasi 600 metres i és, per tant, un circuit curt un pel llarg. La volta llarga té una segona pujada exigent.

- A mitja prova podreu escollir el circuit que vulgueu fer.

- El darrer descens per sender des del Sagrat Cor és també diferent en els dos circuits.

- Les pistes son obertes al trànsit, per tant modereu la vostra velocitat.

- Hi han tres zones amb trams tècnics, que, si bé son ciclables, poden presentar dificultats. De totes maneres son trams molt curts i puntuals.

- Per qualsevol problema comuniqueu-vos amb els Controls, amb els avituallaments, amb els quads o amb les motos que trobareu en ruta.

I no cal dir que s’ha de ser respectuós amb el medi ambient, i si heu de fer pipi, estireu la cadena…
La desfrenada sense col·laboradors no hagués estat possible, per tant, la organització vol donar les gràcies a: BAR RESTAURANT CAN QUEI, TALLERS LLAM, HOTEL SPA ST FERRIOL, AUTO ELÈCTRIC BESALÚ, BAR CAL TRONC, MOTOS BESALÚ, PINTOR DAVID RESCALVO, CARNISSERIA SERRA, FERRETERIA MAS VENTURA, i AJUNTAMENT DE BESALÚ.
I per acabar, dir-vos que la sortida serà neutralitzada fins que el senyor de la moto us doni pas ( total: que heu de seguir la moto un tros…)
Acte seguit, escoltarem l’himne que ens fa ser orgullosos de les nostres arrels i que fa que estiguem orgullosos de ser CATALANS: Els Segadors. I quan s’acabi ja podeu sortir.
I no patiu que de botifarra n’hi ha tant pel que arribi primer, com pel que arribi últim…
Bona sort, passeu-vos-ho bé, i recordeu: TANT DE BICI, NO POT SER BO!!!

VISCA CATALUNYA!!!!!

dimecres, 10 de setembre del 2008

11 de Setembre, Diada Nacional de Catalunya

Cada 11 de setembre molts catalans i catalanes continuem manifestant-nos pels carrers per reclamar el reconeixement dels nostres drets nacionals i més autogovern.
La Festa per la Llibertat es configura com un acte polític de la societat civil catalana, per celebrar la Diada de manera festiva i alhora reivindicativa. Volem fer d’aquesta celebració un acte polític d’afirmació i reivindicació nacional, de forma oberta i participativa. Per aquest motiu, des de l’any 2000 unes dues-centes entitats de la societat civil catalana celebrem un acte que comprèn una mostra d’entitats, la lectura d’un manifest que compta amb el suport de les entitats i un concert de música que clou la celebració.
Volem compartir aquesta reivindicació amb totes les persones que viuen a Catalunya, vinguin d’on vinguin. Només si tenim més capacitat per decidir com volem que sigui el nostre país podrem construir-lo més just, plural, solidari, integrador i sostenible.
VISCA CATALUNYA !!!

dilluns, 8 de setembre del 2008

dissabte, 6 de setembre del 2008

La XXIII Triatló de Catalunya a Banyoles reunirà 461 esportistes.

Aquest dissabte 6 de setembre a la tarda la XXIII Triatló de Catalunya a Banyoles.


L’Ajuntament de Banyoles amb la col.laboració del Club Ciclista Banyoles, organitza aquest dissabte 6 de setembre a la tarda la XXIII Triatló de Catalunya a la capital del Pla de l'Estany. La prova consistirà en 1500 metres de natació, 40 quilòmetres de ciclisme i 10 quilòmetres de cursa a peu. Enguany s’han inscrit a la prova 461 esportistes. De fet, el marc incomparable de l’estany de Banyoles fa que sigui impossible poder gaudir d’un entorn millor per competir. Aquest fet possibilita que en cada edició Banyoles i el Pla de l’Estany siguin el centre de peregrinació dels millors triatletes de Catalunya i l’Estat espanyol. De les 11 del matí a 2/4 de 3 de la tarda es lliuraran els pitralls, a 2/4 de 3 hi haurà la trobada dels participants a boxes, a 1/4 de 4 el tancament a boxes i finalment a 2/4 de 4 hi haurà la sortida de la prova de natació. A 1/4 de 7 es farà el lliurament de premis i trofeus.Els premis pels millors classificats de la classificació general seran de 140 euros pel primer, 120 euros pel segon i 90 euros pel tercer. Per altra banda, es donarà una samarreta commemorativa per a tots els participants.El regidor d’esports, Jordi Congost, ha manifestat que “és una de les triatlons amb més prestigi de l’’Estat” i que significa “una projecció de la ciutat cap a l’exterior gràcies a l’esport”.

dimecres, 3 de setembre del 2008

Guillem Muñoz, el millor a la Ripoll- Vallter 2000

Un total de 147 corredors de diferents categories es van citar aquest dissabte 30 d´ agost per disputar la Ripoll- Vallter 2000, també sota el nom de Memorial Fermí Pujol. La sortida es va produir a les 16 hores en punt. Als primers instants es van destacar sis corredors, entre ells Mauricio Muller del Costa Daurada, en Xavi Viñas de Bicicletes Esteve, i Jordi Codony entre d´ altres. Tots sis arribaren destacats fins a Set Cases, on Muller es va anar en solitari. Marc Trayter prenia la responsabilitat de la persecució. Amb ell s´ anava Guillem Muñoz, guanyador fa pocs dies de l´ Escalada al Castell de Blanes. Aquests dos darreres van circular junts fins a dos quilòmetres pel final, on Trayter es va anar tot sol per se caçat novament al darrer quiñlòmetre per Muñoz i superat a meta.
Font:Ciclisme.cat
Barcelona pot acollir la propera edició del Tour de França
La capital catalana pot estar de nou a l´ itinerari del Tour de França. Aquesta possibilitat va ser difosa durant l´ emissió del programa televisiu “Els Matins” pel propi alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, qui va admetre negociacions amb l´ organització de la principal cursa ciclista del món. L´ arribada del Tour es preveu pel proper 11 de juliol culminant una etapa amb sortida des de Perpinyà. L´ avinguda Maria Cristina, a les faldes de la muntanya de Montjuïc, pot ser l´ escenari de l´ arribada. Al dia següent el pilot sortiria amb direcció a Andorra. El proper 22 d´ octubre es presentarà oficialment el Tour 2009. la cursa francesa no arriba a Barcelona des de 1965 amb triomf de José Pérez Francés. Privat i Anquetil també han guanyat a la ciutat comtal.

dimarts, 2 de setembre del 2008

200 corredors es citen a la cursa de resistència de Sant Gregori

Més de 200 corredors de 52 equips diferents omplen Sant Gregori en la segona edició de les 6 Hores de Resistència en BTT organitzades pel C.C. Sant Gregori – El Llémena aquest passat Dissabte 30 d’Agost de 2008 de 15:00 h. a 21:00 h. Un gran ambient de públic a la zona de boxes i en els punts més espectaculars del circuit van acompanyar als corredors volta rera volta al llarg dels 3,2 km. del divertit, técnic i trencacames circuit dissenyat per l’organització pels boscos de Can Serra, un circuit digne d’aquest tipus de proves de resistència i on els primers equips no deixaven de rodar a una mitjana de 8:31 min.
Ja entrada en l’última hora de cursa, els corredors van haver de fer ús de llum artificial a les seves bicicletes per donar-se pas entre els complicats camins pels quals ja feia 6 hores que rodaven. Corredors de la talla d’Oriol Morata, Francesc Freixer, David Lozano (Campió Espanya sub-23) o Miranda Agustí (Campiona Espanya Cadet) que juntament amb tota les resta de corredors i corredores vinguts d’arreu, no es van voler perdre la cita que marcava el calendari de BTT del cap de setmana a Catalunya, absent de cap altre competició important de BTT en aquestes dates estiuenques.Cal lamentar tres caigudes de consideració, que van ser atesos a la mateixa pista pels serveis mèdics de la prova per desprès ser traslladats a la Clínica Onyar. El més important va ser una fractura de clavícula desprès d’una aparatosa caiguda quan restava poc per finalitzar. Tots ells es recuperen favorablement. Ánims.
Desprès de sis intenses i emocionants hores amb el cansament acumulat per la duresa de la prova, tan del circuit com per el calor de la tarda van donar el resultat de:

1. 40 voltes -Tribike Factory - Cristian Cofiné, David Lozano, Francisco Lopez, Jaume Ribosa.
2. 39 voltes - Bicis Esteve"Els Dimonis" - David Molinero, Jose Almendros, Sergi Boix, Pere Sanchez.
3. 38 voltes - Catbike - Pere Subirana, Jordi Avellana, Oriol Casas, Sergi Izquierdo,
4. 38 voltes -Radikalbike PRO - Oriol Morata, Xevi Ferrer, Jordi Martin, Adrià Valls.
5. 38 voltes - StarBike - Jordi Sanmartin, Xavier Cubí, Francesc Freixer, Arnau Soler.
6. 37 voltes - CatFree - Oscar Sabiote, Pere Raja, Jose Antonio Garcia, Alan Manzaneda.
7. 37 voltes - Bike Tandem - Emili Soler, Arnau Planas, Oriol Domenech, Eduardo Blasco.
8. 36 voltes - Baix Ter - Sergi Guell, Gerard Cabrera, Gerard Alvarez, Joan Aguilera.
9. 36 voltes - Radikalbike Team - Felicià Talavera, Francesc Lupiañez, Jordi Casilla, Joan Quintana.
10. 36 voltes - Sepia d'Aro-Bike Girona - 10:18 Salvador Mora, Robert Alcalde, David Alzina, Jordi Llobet.
S'ha de destacar la participació, convidats per la gent de Bicioci, dels tres socis del Club Ciclista Banyoles, la Judith Fores, la Laia Fores i en David Puigdevall, que despres de 6 hores pedalajant van quedar en una molt meritoria 41 posició amb 28 voltes al exigent circuit de Sant Gregori.